Přihlášení

Uživatelské jméno
Heslo
Pamatuj si mě


Zdroják

Přidáno: 11. června 2011 uživatelem unlu v sekci: Akční Sci-fi Zobrazeno: 3470x
Tagy: zdrojový kód, iluze, paralelní svět
[+] [o] [-] Mohlo by vás zajímat Komentáře
Mám hodně rád sci-fi filmy a tenhle určitě bude patřit do mých oblíbených. Zvláštní efekty ve filmu moc k vidění nejsou, ale za to příběh je perfektní... až na poslední část, kde mi po skončení filmu trvalo pár minut, než jsem ho pochopil. Zdrojový kód se velmi podobá filmu Moon a částečně i Matrixu. Hlavní hrdina se probudí ve vlaku v těle jiného muže. Než se seznámí s okolím, tak vlak vybouchne a probudí se tentokrát připoutaný ve tmavém místnosti. Na monitoru se objeví žena a zeptá se ho na podrobnosti ve vlaku. Zmatený odpoví, že neví, co se stalo. Než stihne se ji zeptat na svůj původ, pošle ho zpátky do vlaku, aby našel atentátníka, který nechal vlak hodit do povětří.

Objeví se zase ve vlaku, naproti němu sedí neznámá žena a tváří se jako by ho znala. Na záchodě uvidí svou tvář v zrcadle. Nebyla jeho, ale někoho jiného. Po osmi minutách vlak zase vybouchne a on se ocitne ve známém místě. Tentokrát mu žena na obrazovce prozradí, že je ve Zdrojovém kódu, programu, který mu umožňuje ovládat tělo cizího člověka po osmi minutách. V lidském mozku se uchovávají informace i po smrti, maximální délka je právě 8 minut. Brzy vybouchne další bomba a on musí najít atentátníka ve virtuálním světě. Může k tomu použít cokoli, dokonce i násilí. Všichni lidé ve vlalku už zemřeli a to co prožívá je minulost.

Hlavní hrdina byl vojákem v Afghánistánu a v pohodě ovládne situaci ve vlaku. Brzo najde i viníka a párkrát přitom ve virtuálním světě i umře. Během této krátké doby se ale zamiluje do Katrine, žena sedící naproti němu. Myslel si, že jeho mise je u konce, ale to se zmýlil. Pravda je mnohem bolestivější než smrt. Zemřel v Afghánistánu a jeho mozek stále pracuje. Vědci dali jeho mozek do přístroje, aby mohl vytáhnout data z obětí a nehodlají ho nechat "zemřít". Nakonec vymyslí plán, jak přežít...
Název filmu: Zdrojový kód / Source Code
Žánr: Akční Sci-fi
Délka filmu: 93 minut

Režie: Duncan Jones
Země výroby: USA
Společnost: The Mark Gordon Company
Hrají: Jake Gyllenhaal, Vera Farmiga, Michelle Monaghan, Jeffrey Wright, Russell Peters

Trailer
V kinech od 21.04.2011

Okomentovat

Napište jako první komentář.
Tvoje Jméno:


Váš komentář:


Ověřovací kód:



* Nepište vulgární a hanebné texty. Maximální délka 400 znaků