Přihlášení

Uživatelské jméno
Heslo
Pamatuj si mě


Dobrodružný

Hvězdné války po xté

Přidáno: 19. listopadu 2011 000 21:52 uživatelem download v sekci: Akční Dobrodružný Sci-fi
Rozhodl jsem se sepsat pravděpodobně nejobtížnější recenzi ze všech, které jsem kdy napsal a napíši. Naprosto ojedinělý a kontroverzní seriál BattleStar Galactica 2004. Pro zasvědcené předem upozorňuji, že recenzuji verzi 2004, ne původní serii ze 70tých let.

Původní 3 hodinový film a další 4 serie vypráví o přeživších lidech z 12 planet kdesi ve vesmíru. Zachráněných je pouze 50.000 a jsou neustále pronásledováni vychytralými roboty, zvanými Cyloni, které sami stvořili. Tato mechanická stvoření si našla vlatní místo k přežití a po vytvoření armády zaútočili na lidskou rasu. Nečekaný útok se jim zdařil a zbývá jim už jen dokončit misi zabitím posledních pár tisíců.

Někteří Cyloni mají lidskou podobu a jsou dokonalejší robo-rasou, vzhledem k omezenému fondu však existuje pouze 12 podob, z nich každá má tisíce jednotek. Díky lidské podobě tak celou dobu netušíme, kdo je a není Cylonem.


Číst »
Komentáře (0) »

Kudy šel Gulliver

Přidáno: 19. listopadu 2011 000 21:47 uživatelem download v sekci: Dobrodružný Komedie
Gulliverovy cesty zná snad každý. Novátorské filmové zpracování je však maličko onačí. Aktérem hlavní postavy je Jack Black, což znalým jistě napoví vše potřebné.


Ztřeštěný humor, který předvádí snad v každém svém filmu se objevuje i zde. Kombinace pohádky a komedie je zábavná pro celou rodinu a každý si to své jistě najde.


Narazíme na odkazy Titanicu, Star Wars, Avatar atd. Pro fanoušky filmů jako je Škola Rocku a jiných rodinných komedií, můžeme vřele doporučit.

Číst »
Komentáře (0) »

Matrix: Dědictví

Přidáno: 19. listopadu 2011 000 21:31 uživatelem download v sekci: Akční Dobrodružný Sci-fi
Právě jsem shlédl filmový počin Tron Legacy. Původně mne bohužel od filmu odrazovaly špatné recenze a nelíbivá kritika, ale i přes to jsem se rozhodl na tuhle epesrádes podívanou juknout. Navzdory kritice musím však konstatovat, že kvalitněji zpracovaný, propracovaný a vymyšlený snímek jsem již dlouho neviděl. Jeho kvalitu bych v současnosti přirovnal k Matrixu v jeho slavné éře. Speciální efekty, až oči přecházejí. Příběh, nepříliš složitý, ale přesto velmi nápaditý ačkoli ne původní a míchající několik jiných nápadů dohromady.



Číst »
Komentáře (0) »

Jak svět zachránila kniha

Přidáno: 18. června 2010 000 10:59 uživatelem admin v sekci: Akční Dobrodružný
Novodobý příběh, v hlavní roli - Bible. Film by nám měl vyjít podle vzorce Apokalypsa + Šílený Max. Režiséři se snažili o co nejlepší efekty, ale ten se ve filmu nebyl moc "vidět", neboť celý film je o nezastavitelném poutníkovi, který pomocí mačety a s neviditelným osobním štítem se vydá na vlastní cestu. Věřte nebo ne, ale když ozónová vrstva se sníží na minimum, sem tam se dokonce objeví trhlina, takže pohledem směrem nahoru byste oslepli, lidé netouží po ničem jiném než po Bibli. Ve zpustošené zemi jsou všude divoci, kteří by vás zabili pro pár ponožek. Zde se objeví náš hrdina, Denzel Washington nebo-li Eli, který je zarostlý od hlavy až k patě. Má pouze jediný cíl, dopravit vzácnou knihu se znakem "plus" na Západ.


Číst »
Komentáře (0) »

Hledají se blesky, zn. spěchá

Přidáno: 12. března 2010 000 19:09 uživatelem admin v sekci: Dobrodružný Fantasy Rodinný

Kdesi v Americe žije Percy Jackson normální nudný život. Matka je doma a nevlastní otec je takový klasický pobuda. V ničem nevynikal a ještě je k tomu disgrafik. Jediné, co ho bavilo bylo potápění. Příběh je velmí podobný Harrymu Potterovi. Také mu někdo tajně pomáhá - Kentaur a Kozlík. Dozví se o sobě, že je synem Poseidona až po tom, co na něho zaútočí harpyje, která se vydala za jeho učitelku. Zeus odněkud slyšel, že jeho blesky ukradl právě Percy a posílá různá monstra, aby je získal zpátky. O blesky má zájem i Hádes.

Percy utíká do tábora pro polobohy, kde má získat základní bojový výcvik a naučit se různé triky zděděné od otce, aby mohl dostat svoji matku zpátky z podsvětí, kde ji drží jako rukojmí Hádes. Percy sice o blesku nikdy neslyšel, ale snaží se přesvědčit Hádese o tom, že je opravdu v tom nevinně a doufá, že ji propustí. V cestě do pekla narazí na velmi dobře graficky upravenou Medúzu Uma Thurmanovou.


Číst »
Komentáře (0) »
Strana 1 z 1